Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig smulpaj med havregryn och nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Känn de ljuvliga smakerna av söta sommarbär som trängs under en smuldeg med havregryn och nötter. 488 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Varva bär och äpple i en smord ugnsfast form. Strö lite strösocker och vaniljsocker över varje lager.
  2. Lägg mjölet till smuldegen i en skål. Klicka ner margarinet och arbeta ihop med fingrarna till en smulig massa. Blanda ner havregryn, muscovadosocker och nötter.
  3. Bred ut smuldegen i ett jämnt lager över bär och äpplen. Sätt in i ugnen och grädda 30 minuter tills täcket är knaprigt och gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.