- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Min favorit, en värmande och mättande soppa såhär på vintern. Det är receptet blir tillräckligt för fyra hungriga.
Instruktioner
- Skär köttet och grönsakerna i munsstora bitar. Tänk på att det ska koka i ungefär en timme och om grönsakerna är för smått skurna kommer det bli mos av alltihop.
- Fräs köttet i en stor gryta tills det får färg. Ta ur och fräs grönsakerna tills de får lite färg.Peppra allting ordentligt. Var försiktig med saltet eftersom köttet är rimmat. Lägg tillbaka köttet och häll på vinet och koka tills hälften av vätskan har dunstat. Häll på grädden.
- Häll på ca en liter vatten, eller så det täcker, och lägg i hela kvistar av timjan och hacka vitlöken och lägg i. Låt puttra i fyrtio minuter och smaka av med salt och peppar. Ha även i senapen och ärtorna nu.
- Det är mycket viktigt att soppan får puttra försiktigt på låg temperatur, annars blir köttet segt. Soppan är klar när köttet är mört.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar