Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sopppa med skinka, purjo och timjan

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min favorit, en värmande och mättande soppa såhär på vintern. Det är receptet blir tillräckligt för fyra hungriga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet och grönsakerna i munsstora bitar. Tänk på att det ska koka i ungefär en timme och om grönsakerna är för smått skurna kommer det bli mos av alltihop.
  2. Fräs köttet i en stor gryta tills det får färg. Ta ur och fräs grönsakerna tills de får lite färg.Peppra allting ordentligt. Var försiktig med saltet eftersom köttet är rimmat. Lägg tillbaka köttet och häll på vinet och koka tills hälften av vätskan har dunstat. Häll på grädden.
  3. Häll på ca en liter vatten, eller så det täcker, och lägg i hela kvistar av timjan och hacka vitlöken och lägg i. Låt puttra i fyrtio minuter och smaka av med salt och peppar. Ha även i senapen och ärtorna nu.
  4. Det är mycket viktigt att soppan får puttra försiktigt på låg temperatur, annars blir köttet segt. Soppan är klar när köttet är mört.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.