Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sorkens fettsnåla apelsinkaka

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En mycket saftig och god kaka. Servera gärna med en klick vaniljkesella och färska bär

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en form. Den ska rymma ungefär en liter. Riv det yttersta skalet på apelsinen och pressa ur saften. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned vanilj, ingefära, kesella, skal och saft. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner i smeten. Häll i formen och grädda i 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 40 minuter. Låt kakan svalna invirad i en handduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.