Gjorde den här baserad på ett recept från 1847. Det är hemmagjord pasta i så det är lite pyssligt. Tänk på att spritsa i smeten så fort den är klar, stelnar den blir det bökigare.
Instruktioner
- Koka upp 1½ l buljong, vispa 8-10 ägggulor (jag använde 8) i ca 8 minuter (om du gör det för hand), tillsätt 4 msk riven parmensan och 2 msk vetemjöl samt en knivsudd muskotblomma. När detta gjorts och buljongen kokar, lägg i en smula smet i buljongen för att testa om smeten har rätt konsistens. Om smeten löses upp, tillsätt mer parmesan eller mjöl.
- Gör två strutar (jag tog dubbla plastpåsar), fyll dessa med smeten och gör ett litet hål i botten (jag använde en provsticka). Spritsa ner smeten i den kokande buljongen och koka i ytterligare 5-6 minuter.
- Resultatet blir som "spagetti" och det funkar som tänkt. Om struten går sönder hamnar klumpar av smeten i buljongen och det ser mindre aptitligt ut - så om du vill vara på den säkra sidan, fixa en bättre strut eller fler plastpåsar.
- Server med extra parmesan.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar