Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättafilé med tomat- och parmesantäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spätta med purjo, toppad med krossade tomater och parmesan. Tips! För mer smak på tomatsåsen tillsätt italiensk salladskrydda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla purjolöken. Stek försiktigt i olja, utan att purjon tar färg. Fördela purjoblandningen i en ugnssäker form.
  3. Vik spättorna till "börsar" och lägg dem ovanpå purjon. Droppa olja över fisk och purjo.
  4. Täck fisken med krossade tomater och grovriven parmesanost. Krydda med salt och nymalen peppar.
  5. Sätt in 20 minuter i ugnen. Täck med aluminiumfolie om purjon får för mycket färg.
  6. För mer smak på tomatsåsen tillsätt italiensk salladskrydda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.