Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagetti med kronärtskocka, citron och parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Funderade på vad jag skulle göra med en burk kronärtskocksbottnar, googlade å fann detta recept på www.limpans.nu (Vegetariska recept för vardag och fest). Kronärtskocka, citron, vitlök och parmesan ihop! Denna pasta är en favorit som lagats många gånger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spaghettin. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Riv parmesanosten. Häll av och skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar.
  2. Stek vitlök, chili och kronärtskocksbottnar i 1 msk olja i en stekpanna cirka 3 minuter. Spara cirka 1 dl av pastavattnet och häll av resten. Vänd ner spaghettin ihop med det sparade pastavattnet i stekpannan. Tillsätt citronsaft och det mesta av osten. Krydda med salt och svartpeppar. Rör om ordentligt och häll sedan över allt i en stor skål. Blanda i ruccolan och ringla över 1 msk olivolja. Toppa med resterande parmesan och garnera eventuellt med några citronklyftor och hyvlad parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.