- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Funderade på vad jag skulle göra med en burk kronärtskocksbottnar, googlade å fann detta recept på www.limpans.nu (Vegetariska recept för vardag och fest).
Kronärtskocka, citron, vitlök och parmesan ihop! Denna pasta är en favorit som lagats många gånger!
Instruktioner
- Koka spaghettin.
Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Riv parmesanosten. Häll av och skär kronärtskocksbottnarna i mindre bitar.
- Stek vitlök, chili och kronärtskocksbottnar i 1 msk olja i en stekpanna cirka 3 minuter.
Spara cirka 1 dl av pastavattnet och häll av resten. Vänd ner spaghettin ihop med det sparade pastavattnet i stekpannan. Tillsätt citronsaft och det mesta av osten. Krydda med salt och svartpeppar. Rör om ordentligt och häll sedan över allt i en stor skål. Blanda i ruccolan och ringla över 1 msk olivolja. Toppa med resterande parmesan och garnera eventuellt med några citronklyftor och hyvlad parmesan.
Publicerat den
23 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar