En rätt från en av syrrans GI-kokböcker.
Riktigt smaskig förrätt. Det står grön sparris i receptet och så serverar syrran. Vit sparris går lika bra och det föredrar jag.
Instruktioner
- Finhacka löken. Riv skalet på halva citronen och pressa saften från hela. Lägg lök och citronskal i en kastrull och häll på citronsaft och vinäger. Tillsätt persilja, dragon och vitpepparkorn och koka upp. Koka utan lock några minuter.
- Sila vätskan och häll tillbaka i kastrullen. Sätt kastrullen i ett hett vattenbad på spisen. Vispa i äggulorna och hetta upp. Vispa hela tiden tills äggulorna tjocknar. OBS! Vattnet ska bara sjuda, annars kan äggulorna koagulera.
- Ta upp kastrullen ur vattenbadet och vispa i smöret, lite i taget. Smaka av såsen och tillsätt finrivet citronskal och hackad dragon.
- Koka sparrisen 4-5 minuter i lättsaltat vatten. Lägg upp på ett fat och häll över såsen. Garnera med rivet citronskal och dragon.
Publicerat den
29 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar