- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbart matig spenat och fetostpaj, perfekt på en buffé.
Instruktioner
- Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, 20 - 22 cm i diameter. Ställ svalt i 30 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 175 grader.
- Hacka spenaten grovt. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor. Blanda ned spenaten.
- Pricka pajdegen och grädda den i ca 10 minuter.
Smula ned fetaosten i pajskalet och strö över salamin. Häll över spenatsmeten.
Grädda pajen i ca 40 minuter. Servera den nygräddad. Pajen är även god kall som picknickmat, då är den lite kompakt.
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar