Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med fetaost

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart matig spenat och fetostpaj, perfekt på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna med peppar och sedan smöret. Arbeta snabbt in ägget och tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, 20 - 22 cm i diameter. Ställ svalt i 30 minuter.
  2. Värm under tiden ugnen till 175 grader.
  3. Hacka spenaten grovt. Vispa upp ägg, mjölk och kryddor. Blanda ned spenaten.
  4. Pricka pajdegen och grädda den i ca 10 minuter. Smula ned fetaosten i pajskalet och strö över salamin. Häll över spenatsmeten. Grädda pajen i ca 40 minuter. Servera den nygräddad. Pajen är även god kall som picknickmat, då är den lite kompakt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.