Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatpaj med tomater och potatis

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

God och matig paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna i pajdegen. Låt den vila i kyl. Kavla ut den och klä en 6 cm hög pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck fast folieremsor utmed kantens insida. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda degskalet ca 10 minuter, ta bort folieremsorna.
  2. Fräs löken mjuk i margarinet utan att den tar färg. Tina spenaten och häll bort vätskan, blanda den med löken. Låt tomaterna rinna av och dela dem i bitar. Skala den kokta potatisen och skär den i 1 cm stora tärningar.
  3. Bred ut potatistärningarna i pajskalet. Strö över hälften av osten och persiljan. Lägg på tomater och spenat. Salta och peppra lite mellan varven och pressa ev. i vitlök. Strö över resten av osten och persiljan.
  4. Vispa samman ägg och mjölk, smaka av med muskot, peppar och salt eller örtsalt. Häll äggsmeten i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35–45 minuter eller tills äggsmeten stannat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.