Blanda ihop ingredienserna i pajdegen. Låt den vila i kyl. Kavla ut den och klä en 6 cm hög pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck fast folieremsor utmed kantens insida. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda degskalet ca 10 minuter, ta bort folieremsorna.
Fräs löken mjuk i margarinet utan att den tar färg. Tina spenaten och häll bort vätskan, blanda den med löken. Låt tomaterna rinna av och dela dem i bitar. Skala den kokta potatisen och skär den i 1 cm stora tärningar.
Bred ut potatistärningarna i pajskalet. Strö över hälften av osten och persiljan. Lägg på tomater och spenat. Salta och peppra lite mellan varven och pressa ev. i vitlök. Strö över resten av osten och persiljan.
Vispa samman ägg och mjölk, smaka av med muskot, peppar och salt eller örtsalt. Häll äggsmeten i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35–45 minuter eller tills äggsmeten stannat och fått fin färg.