Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stark Kinagryta à la Kattis

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Viktväktarvänlig. Ej pointsangivet, beroende på om man vill utnyttja duoval och fria .

Ingredienser

Instruktioner

Dela minimajs och paprika i mindre bitar. Hetta upp en wokpanna med margarinet. Woka köttet snabbt och lägg det sedan på varmhållningsgallret. Häll i solrosfröna i woken och sedan grönsakerna. Woka en kort stund och blanda sedan ner köttet. Blanda soja, ½ dl vatten och kryddor (½ tsk av varje till att börja med) i en skål. Man kan även använda lite av lagen som burkgrönsakerna legat i för att få mer smak. Häll i blandningen över innehållet i woken. Fyll på med resten av vattnet. Strö över vetemjöl och blanda om. När redningen blir simmig, blanda om ordentligt och låt koka ner i 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum och smaka av med kryddor efter behag. Det ska vara ganska starkt. Servera med ris (gärna jasmin) eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.