Engelsk kolasmakande klassiker. Kladdig, supersmarrig och alldeles perfekt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll sirap och vatten över och mixa till en slät kräm. Vispa smör och socker poröst. Rör ner ägget i smörblandningen. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och dadelkräm. Fördela smeten i 4-6 smorda ugnssäkra portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter beroende på storlek. Låt dem svalna i formarna.
- Toffeesås:
Koka vatten och socker i en kastrull med höga kanter, 5-10 minuter. Rör. Det ska bubbla rejält. Koka under tiden upp grädden. Tillsätt grädden i det kokande sockret under vispning. Det bubblar mycket, så var försiktig. Låt sjuda på väldigt svag värme under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret har smält.
- Stjälp upp puddingarna ur formarna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll på rikligt med varm toffeesås. Garnera med bär och servera eventuellt en kula vaniljglass till.
Publicerat den
27 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar