Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sticky toffee pudding

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Engelsk kolasmakande klassiker. Kladdig, supersmarrig och alldeles perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll sirap och vatten över och mixa till en slät kräm. Vispa smör och socker poröst. Rör ner ägget i smörblandningen. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och dadelkräm. Fördela smeten i 4-6 smorda ugnssäkra portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter beroende på storlek. Låt dem svalna i formarna.
  3. Toffeesås: Koka vatten och socker i en kastrull med höga kanter, 5-10 minuter. Rör. Det ska bubbla rejält. Koka under tiden upp grädden. Tillsätt grädden i det kokande sockret under vispning. Det bubblar mycket, så var försiktig. Låt sjuda på väldigt svag värme under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret har smält.
  4. Stjälp upp puddingarna ur formarna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll på rikligt med varm toffeesås. Garnera med bär och servera eventuellt en kula vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.