Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora äppelmuffins med kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mmm, riktiga godisbullar. Stora och härliga som håller sig saftiga länge. Extra mumsiga blir de om du rör ner ett par dl russin i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop smöret och sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner créme fraichen, äppelrivet och vetemjölet blandat med bakpulvret och kardemumman och russin om du väljer det.
  2. Fördela smeten i stora amerikanska muffinsformar av papper, full till 2/3. Strö över pärlsockret. Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter eller tills muffinsen blivit ljust gyllenbruna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 22 oktober 2009

    Dessa muffinsarna blev supergoda!! Blev dock inte större i ugnen så de vart inte så stora men då kan man ju äta fler..... Smeten var jättegod, så det höll på att inte bli så många muffinsar :) Hade i rörsocker i stället för råsocker, vet inte skillnaden??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.