Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stort festbröd

 
  • Serverar: 10-20 portioner
Skriv ut

Ett bröd som alltid blir succé vid större kalas och mottagningar. Godast samma dag det bakats, men inte så tokigt sedan heller.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda 2 dl vatten, 2 dl vetemjöl och jäst i en bakskål. Låt stå 20 min. Tillsätt salt, olja ,resten av vattnet och resten av mjölet. Arbeta ihop i skålen och fortsätt att knåda degen på bakbordet 10 min (om du orkar!). Jäs 1 timme i skålen övertäckt med handduk. Täck en plåt med bakplåtspapper. Vält ut degen på plåten. Forma lätt. Ställ plåten i nedre delen av ugnen i 300 grader i 10 min. Sänk sedan värmen till 200 grader, grädda 50-60 min till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.