- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Denna varianten är lättlagad och blir omtyckt av alla.
Instruktioner
- Skala potatisen.
- Tärna den råa potatisen i ca 1 cm tärningar.
- Häll på vatten och salta potatisen, men inte lika mycket som vid normal kokning.
- Låt potatisen koka 3 - 5 minuter eller tills den har ett lagom tuggmotstånd.
- Häll potatisen i ett durkslag.
.
Smält 25 gr margarin i kastrullen och vispa ner knappt 4 msk vetemjöl.
- När mjölet blandats med smöret utan klimpar späd med en tredjedel av mjölken under vispning.
- När det har blivit en seg massa så häll i resten av mjölken och lägg i en buljongtärning och peppra.
- Vispa tills det kokar upp, och låt det puttra i 1 - 2 minuter för att få bort mjölsmaken.
- Lägg i vad ni tycker passar för tillfället, persilja, dill eller senap, ja vad ni tycker är gott och passar.
- Det är helt OK att ha i någon tärnad morot också.
- Och till sist rör ni ner potatisen från durkslaget.
- Lovar er att ni får en stuvad potatis som alla tycker om.
Publicerat den
21 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar