Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna varianten är lättlagad och blir omtyckt av alla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen.
  2. Tärna den råa potatisen i ca 1 cm tärningar.
  3. Häll på vatten och salta potatisen, men inte lika mycket som vid normal kokning.
  4. Låt potatisen koka 3 - 5 minuter eller tills den har ett lagom tuggmotstånd.
  5. Häll potatisen i ett durkslag. . Smält 25 gr margarin i kastrullen och vispa ner knappt 4 msk vetemjöl.
  6. När mjölet blandats med smöret utan klimpar späd med en tredjedel av mjölken under vispning.
  7. När det har blivit en seg massa så häll i resten av mjölken och lägg i en buljongtärning och peppra.
  8. Vispa tills det kokar upp, och låt det puttra i 1 - 2 minuter för att få bort mjölsmaken.
  9. Lägg i vad ni tycker passar för tillfället, persilja, dill eller senap, ja vad ni tycker är gott och passar.
  10. Det är helt OK att ha i någon tärnad morot också.
  11. Och till sist rör ni ner potatisen från durkslaget.
  12. Lovar er att ni får en stuvad potatis som alla tycker om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.