Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvad potatis och isterband

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sambons favoritmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl. Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning. Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.
  2. När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna. Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min. När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.
  3. Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.