Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvade morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god varm sås att ha till falukorv. Man behöver inte vara så exakt i måtten eller utan bara smaka av och tillsätt eventuellt lite mer grädde eller salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Purjolök hackas eller skivas. Morötter rives i ett rivjärn.
  2. Smält lite smör i kastrullen och bryn purjolöken och de rivna morötterna lite glansiga.
  3. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och vattnet, puttra en stund. Red av med lite maizena eller en redning gjord på mjölk och mjöl. Tillsätt grädden.
  4. Gott till stekt falukorv och kokt potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.