Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stuvade skärbönor med fläsk

 
Skriv ut

Min mamma odlade skärbönor varje sommar ute vid vår sommarstuga. Det var min brors och min uppgift att plocka bönorna som mamma sedan stuvade till kvällsmat, ingen höjdarrätt tyckte vi två bönplockare. Idag 40 år senare uppskattar vi båda två "Stuvade skärbönor med fläsk"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort trådarna på bönorna och dela dem i bitar. Koka upp buljongen och lägg i bönorna. Låt dem sjuda tills de är nästan mjuka. Ta upp och låt rinna av.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med silat kokspad och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Vänd ner bönorna och hetta upp.
  3. Stek fläsket och servera med stuvningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.