Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod rabarberpaj med kokos i pajskalet och marängtak

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gammalt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen (matberedare funkar bra) och låt vila 10 min.
  2. Tryck ut degen i pajform, gärna med löstagbar botten, med mjölade fingertoppar. Låt degen gå 2 cm upp på kanten. Nagga med gaffel och grädda 5 min.
  3. Skölj och torka rabarbern och skär i bitar. Blanda med socker och potatismjöl. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 20 min.
  4. Vispa vitorna till fast skum. Sätt till sockret och vispa till smeten verkar seg. Bred smeten över rabarberna. Sänk värmen till 150 grader och grädda pajen tills marängen fått färg, ca 15 min.
  5. Servera som den är eller med mjuk vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.