Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sushi med lufttorkad skinka, stekt svamp och dijonmajonnäs

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda sushirullar som är perfekt att servera till glöggminglet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda risvinäger, socker och salt tills det löser upp sig.
  2. Rensa och skär svampen i strimlor. Stek den i oljan och krydda med salt och peppar. Låt svampen svalna.
  3. Lägg över riset i en stor porslinsform. stänk risvinägerblandningen över riset. skär skåror i riset med en stekspade eller stor sked. Blanda riset försiktigt utan att mosa riskornen.
  4. Lägg skinkskivorna omlott på plastfolie och lägg ½ cm lager med ris. Lägg på en rad med svamp och några gräslöksstrån och rulla ihop. Skär i 1½ cm bitar.
  5. Blanda majonnäs och dijonsenap och servera till rullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.