Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxig varmrätt som verkligen sätter middagsstämning. Den ljuvliga ädelostsåsen blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela champinjonerna i fyra bitar. Hacka lök och vitlök. Stek svampen i smör tills vätskan släppt. Salta, peppra och häll i chiliflakes. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Lägg ner spenaten. Vänd runt tills den sjunkit ihop. Häll över i ett durkslag och låt rinna av i ca 15 minuter, tryck gärna ut lite med handen. (Den avrunna vätskan kan eventuellt tillsättas i ostsåsen).
  2. Rufsiga potatisar: Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala och koka potatisarna i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet genom ett durkslag och ruska om så att potatisarna blir naggade runt om. Lägg dem i en ugnsform, hyvla på smör och ringla över olja. Rosta dem gyllene högre upp i ugnen, ca 30 minuter. Ruska om dem minst tre gånger under tiden.
  4. Skär smördegen i fyra bitar och lägg svampfyllningen mitt på. Vik in kanterna och nyp ihop degen så att det är tätt. Vänd paketen och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med lätt vispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  5. Ädelostsås och tomater: Smält osten i grädden till en sås. Stek tomaterna i olja några minuter före servering. Salta och stänk på balsamvinäger.
  6. Servera paketen med den rufsiga potatisen, ädelostsås och stekta tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.