Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampsoppa med ost- och potatiscreme

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Svampsoppa med ost- och potatiscreme

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Fräs svamp, lök och timjan i smör i en kastrull. Tillsätt buljong, vin och vatten, låt koka på svag värme i cirka 20 minuter.
  2. Tillsätt grädden. Låt koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med balsamvinäger samt salt och svartpeppar.
  3. Skala och koka mandelpotatisen. Låt den ånga av. Koka upp mjölken. Mosa potatisen och blanda den med mjölken. Rör ner osten och rör tills krämen blir helt slät. Smaka av med salt, peppar och gräslök.
  4. Mixa soppan skummig. Lägg lite kräm i glas eller koppar och fyll på med soppa. Servera varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.