Många tror att vegoburgare är tråkiga och smaklösa. Då har de inte provat denna! BBQ-såsen ger burgarna en underbart rökig ton - toppen till söt karamelliserad lök.
Instruktioner
- Bryn löken ordentligt i olja. Tillsätt BBQ-sås, chilipulver och paprikapulver. Rör om och ta från värmen. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem med en potatiskross eller ballongvisp till en grov röra. Tillsätt lökröran och resten av ingredienserna till burgarna och rör om ordentligt. Forma till 6 burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen i minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
- Karamelliserad lök:
Stek löken i smör på medelvärme ca 30 minuter. Rör om då och då och tillsätt vinägern efter halva tiden.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidorna. Lägg dem i en ugnsform och lägg en tjock ostskiva på varje burgare. Tillaga ytterligare 5-10 minuter mitt i ugnen tills osten har smält.
- Fyll bröden med burgaren, sallad och lök. Servera gärna med mer BBQ-sås.
Publicerat den
11 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar