Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartbönburgare med gruyéreost och karamelliserad lök

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Många tror att vegoburgare är tråkiga och smaklösa. Då har de inte provat denna! BBQ-såsen ger burgarna en underbart rökig ton - toppen till söt karamelliserad lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn löken ordentligt i olja. Tillsätt BBQ-sås, chilipulver och paprikapulver. Rör om och ta från värmen. Skölj bönorna i kallt vatten och lägg dem i en bunke. Mosa dem med en potatiskross eller ballongvisp till en grov röra. Tillsätt lökröran och resten av ingredienserna till burgarna och rör om ordentligt. Forma till 6 burgare. Lägg dem på ett fat och låt stå i kylen i minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
  2. Karamelliserad lök: Stek löken i smör på medelvärme ca 30 minuter. Rör om då och då och tillsätt vinägern efter halva tiden.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidorna. Lägg dem i en ugnsform och lägg en tjock ostskiva på varje burgare. Tillaga ytterligare 5-10 minuter mitt i ugnen tills osten har smält.
  5. Fyll bröden med burgaren, sallad och lök. Servera gärna med mer BBQ-sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.