Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsparfait med citronkakor

 
Skriv ut

Små goda knapriga kakor passar bra till en krämig och len parfait. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör vinbär och 1/4 dl socker med en träslev så att sockret löser sig och bären mosas något. Sila av så att du får ca 4 msk bärsås. Vispa äggulor, resterande socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Vispa grädden lätt. Blanda äggsmet, grädde och rårörda vinbär. Klä portionsformar med plastfolie. Fyll smeten i formarna och ställ i frysen ca 4 timmar.
  3. Citronkakor: Mixa mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och kör snabbt till en smidig deg. Låt degen vila kallt minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Dela degen i 4 delar och rulla till tjocka längder. skär i tunna skivor och platta ut kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Blanda citronskal och socker och strö över kakorna. Grädda i ugn ca 10 minuter.
  5. Stjälp upp parfaiten på tallrikar och servera lite bärsås och citronkakor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.