Små goda knapriga kakor passar bra till en krämig och len parfait.
Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.
Instruktioner
- Rör vinbär och 1/4 dl socker med en träslev så att sockret löser sig och bären mosas något. Sila av så att du får ca 4 msk bärsås.
Vispa äggulor, resterande socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Vispa grädden lätt.
Blanda äggsmet, grädde och rårörda vinbär.
Klä portionsformar med plastfolie. Fyll smeten i formarna och ställ i frysen ca 4 timmar.
- Citronkakor:
Mixa mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och kör snabbt till en smidig deg. Låt degen vila kallt minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 4 delar och rulla till tjocka längder.
skär i tunna skivor och platta ut kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
Blanda citronskal och socker och strö över kakorna.
Grädda i ugn ca 10 minuter.
- Stjälp upp parfaiten på tallrikar och servera lite bärsås och citronkakor.
Publicerat den
22 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar