Köttbullar är långt ifrån någon helsvensk uppfinning. Bortom mammas köttbullar med lingon och brun sås finns betydligt mer exotiska varianter kryddade med paprika, chilipeppar och kokos.
Instruktioner
- Servera med vitkåls- och apelsinsallad samt ugnsbakad potatis med en klick smör.
- Lägg ströbrödet att svälla i mjölken. Skala löken och hacka den fint. Ta bort kärnor och hinnor ur paprikan och hacka den mycket fint.
- Arbeta färsen smidig i en skål tillsammans med kryddorna. Blanda in lök, paprika samt 3/4 av kokosflingorna i färsen. Tillsätt persiljan, tomatpurén och ströbrödsblandningen.
- Forma 12 äggstora köttbullar och rulla dem i resten av kokosflingorna. Det går lättare att forma köttbullarna om du fuktar händerna med kallt vatten.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i köttbullarna och stek dem läckert bruna runt om. Skaka pannan då och då. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 10-15 minuter.
- Köttbullarna kan även stekas i ugnen. Lägg dem i en smord ugnssäker form och stek dem i 200 grader på mittfalsen ca 20 minuter. Skaka formen då och då så att köttbullarna får fin färg runt om.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar