Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydamerikanska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttbullar är långt ifrån någon helsvensk uppfinning. Bortom mammas köttbullar med lingon och brun sås finns betydligt mer exotiska varianter kryddade med paprika, chilipeppar och kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med vitkåls- och apelsinsallad samt ugnsbakad potatis med en klick smör.
  2. Lägg ströbrödet att svälla i mjölken. Skala löken och hacka den fint. Ta bort kärnor och hinnor ur paprikan och hacka den mycket fint.
  3. Arbeta färsen smidig i en skål tillsammans med kryddorna. Blanda in lök, paprika samt 3/4 av kokosflingorna i färsen. Tillsätt persiljan, tomatpurén och ströbrödsblandningen.
  4. Forma 12 äggstora köttbullar och rulla dem i resten av kokosflingorna. Det går lättare att forma köttbullarna om du fuktar händerna med kallt vatten.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i köttbullarna och stek dem läckert bruna runt om. Skaka pannan då och då. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 10-15 minuter.
  6. Köttbullarna kan även stekas i ugnen. Lägg dem i en smord ugnssäker form och stek dem i 200 grader på mittfalsen ca 20 minuter. Skaka formen då och då så att köttbullarna får fin färg runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.