En läcker tårta i vuxen smak. Hela tårtan går bra att göra klar dagen före festen. Vill du förbereda den ännu tidigare, ha bottnen gräddad och klar i frysen så behöver du bara hälla över den goda moussen inför festen.
Instruktioner
- Smörj och bröa en 24 cm form med löstagbar kant. Värm ugnen till 175°.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao och rör ned det i äggsmeten. Smält smöret och rör ned det. Häll smeten i formen och grädda kakan 25-30 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt den kallna.
- Chokladmousse: Rör whisky och socker tills sockret nästan löst sig och tillsätt kesella. Smält chokladen över vattenbad och blanda ned den. Vispa grädden löst och blanda den i ett par omgångar med smeten.
- Bred moussen i ett tjockt lager över chokladkakan, som lagts tillbaka i formen. Ställ tårtan i kylen en timme eller längre. Garnera ev med blommor eller hyvlade chokladspån.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar