Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrlig chokladtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En läcker tårta i vuxen smak. Hela tårtan går bra att göra klar dagen före festen. Vill du förbereda den ännu tidigare, ha bottnen gräddad och klar i frysen så behöver du bara hälla över den goda moussen inför festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en 24 cm form med löstagbar kant. Värm ugnen till 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao och rör ned det i äggsmeten. Smält smöret och rör ned det. Häll smeten i formen och grädda kakan 25-30 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt den kallna.
  3. Chokladmousse: Rör whisky och socker tills sockret nästan löst sig och tillsätt kesella. Smält chokladen över vattenbad och blanda ned den. Vispa grädden löst och blanda den i ett par omgångar med smeten.
  4. Bred moussen i ett tjockt lager över chokladkakan, som lagts tillbaka i formen. Ställ tårtan i kylen en timme eller längre. Garnera ev med blommor eller hyvlade chokladspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.