Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tabbouleh (bulgursallad)

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart fräsch och mättande sallad som är jättegod att servera ihop med grillad fisk eller kött och gärna en yoghurtsås. Passar givetvis också bra på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgurvetet enligt instruktionerna på förpackningen. Förbered grönsakerna och örterna. Häll sedan bort det vatten som bulgurvetet inte har sugit upp. ”Vrid” gärna ur kornen med händerna, då blir de lagom blöta.
  2. Blanda pressad citron och olivolja med bulgurvetet och låt det svalna (minst en kvart).
  3. Skala bort det gröna på gurkan och hacka den i små täningar. Finhacka löken och hacka bladpersiljan och myntan grovt. Rör sedan ner lök, gurka, persilja och mynta. Garnera salladen med hackade tomater och bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.