Här ger frikadellerna smak till en festlig pastarätt med riktigt syrlig citronsås.
Instruktioner
- Börja med frikadellerna.
- Blanda ströbröd med mjölk i en bunke och låt stå och svälla ca 5 minuter. Skala och riv vitlöken fint.
Blanda färs, ägg, riven vitlök, citronskal, parmesan, oregano, mynta, chiliflakes,3/4 tsk salt och 1 krm peppar med mjölk- och ströbrödsblandningen.
- Koka upp vatten och fond i en stor kastrull.
Forma med fuktade händer små köttbullar av smeten.
Rulla dem i vetemjöl.
- Lägg frikadellerna i kastrullen och koka ca 5 minuter.
Ta upp dem med hålslev och håll dem varma.
Spara kokvattnet.
- Citronsås:
Vispa ihop äggulorna med citronskal och juice i en liten kastrull. Häll i ca 2 dl av kokvattnet från frikadellerna medan du fortsätter att vispa.
Värm under omrörning på svag värme tills såsen tjocknar.
Smaksätt med ½ tsk salt och honung.
- Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
Låt kronärtskockorna rinna av men spara marinaden.
Skär dem i lite mindre bitar. Skala och finriv vitlöken.
Fräs kronärtskockorna i 2 msk av marinaden i en stekpanna tillsammans med vitlöken i 2 minuter.
- Häll av pastan.
Blanda den med citronsåsen, kronärtskocksfräset och frikadellerna.
Riv över generöst med parmesan. Mal över peppar, och garnera med bladpersilja och citronskal.
Publicerat den
27 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar