Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med lammfrikadeller i citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här ger frikadellerna smak till en festlig pastarätt med riktigt syrlig citronsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med frikadellerna.
  2. Blanda ströbröd med mjölk i en bunke och låt stå och svälla ca 5 minuter. Skala och riv vitlöken fint. Blanda färs, ägg, riven vitlök, citronskal, parmesan, oregano, mynta, chiliflakes,3/4 tsk salt och 1 krm peppar med mjölk- och ströbrödsblandningen.
  3. Koka upp vatten och fond i en stor kastrull. Forma med fuktade händer små köttbullar av smeten. Rulla dem i vetemjöl.
  4. Lägg frikadellerna i kastrullen och koka ca 5 minuter. Ta upp dem med hålslev och håll dem varma. Spara kokvattnet.
  5. Citronsås: Vispa ihop äggulorna med citronskal och juice i en liten kastrull. Häll i ca 2 dl av kokvattnet från frikadellerna medan du fortsätter att vispa. Värm under omrörning på svag värme tills såsen tjocknar. Smaksätt med ½ tsk salt och honung.
  6. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt kronärtskockorna rinna av men spara marinaden. Skär dem i lite mindre bitar. Skala och finriv vitlöken. Fräs kronärtskockorna i 2 msk av marinaden i en stekpanna tillsammans med vitlöken i 2 minuter.
  7. Häll av pastan. Blanda den med citronsåsen, kronärtskocksfräset och frikadellerna. Riv över generöst med parmesan. Mal över peppar, och garnera med bladpersilja och citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.