Instruktioner
Skär med vass kniv ett litet kryss nedtill på varje tomat. Lägg tomaterna i en skål och häll över kokande vatten så det täcker. Låt stå ca 2 minuter, häll av vattnet och låt tomaterna kallna. Dra av skalet med början av krysset och kasta det. Grovhacka tomatköttet. Värm hälften av oljan i en tjockbottnad kastrull och stek lök och selleri i 5 minuter på svag värme. Rör om med jämna mellanrum under tiden. Tillsätt tomater, persilja, morot och vinet blandat med vinäger. Sänk värmen och låt sjuda i 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. 5 minuter innan såsen är färdigkokt, värm resten av oljan i en medelstor stekpanna, lägg ned valnötterna och stek på svag värme under omrörning i 5 minuter. 4. Medan såsen kokar, lägg pastan i en stor kastrull med häftigt kokande vatten och koka den al dente. Låt den rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll såsen över och blanda väl. Servera pastan toppad med valnötter och riven parmesanost.