Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tant Ingas nötkaka.

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det här är en riktig höjdarkaka på alla sätt. Få ingredienser, enkel att göra och förödande god. Och serverad med sommarens bär och en klick vispad grädde blir den dessutom en riktig festkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 200 grader.
  2. Smörj och bröa en bakform med hål i mitten, ca 1½ liter. Vispa ägg och socker pösigt. Mal nötterna.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i de malda nötterna. Vänd ner nötblandningen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Känn med sticka att den är torr inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.