Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte au chocolat

 
Skriv ut

En chokladtårta med härlig nöt- och chokladfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en smidig och fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till en cirka ½ centimeter tjock rundel.
  2. Lägg degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter, tryck upp den på kanterna ordentligt och låt formen vila i kylskåpet medan du gör fyllningen. Blanda hasselnöts- och chokladkrämen med 125 gram av chokladen.
  3. Värm grädde och mjölk och häll i chokladblandningen. Vispa tills krämen och chokladen har löst sig. Tillsätt äggen ett i taget under konstant vispning. Klä insidan av formens kant med en remsa ugnsfolie som håller degen på plats.
  4. Förgrädda formen mitt i ugnen i 200 grader 20-25 minuter. Ta ut formen. Sänk sedan värmen till 150 grader. Låt pajformen svalna en stund. Smält under tiden 50 gram choklad, pensla insidan av pajformen med chokladen. Ställ pajen kallt att svalna helt.
  5. Häll chokladfyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Pajen skall då vara krämig i konsistensen, men ej rinnande. Låt pajen svalna och stelna i kylen. Hit kan förberedas dagen innan. Pajen förvaras i formen, täckt med plastfolie, i kylskåp. Garnera med fikonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.