Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte med chokladtäcke

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ej lämplig att frysa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtan: Finfördela smöret i mjölet tills det påminner om riven ost. Tillsätt florsocker och ägg. Arbeta snappt samman till en deg. Lägg degen att vila ½ timme.
  2. Kavla ut degen till en platta och tryck därefter ut den i en välsmord pajform med löstagbar botten. Pricka med en gaffel och klä botten och sidor med aluminiumfolie.
  3. Grädda i ugnen ca. 15 minuter i 200 grader. Ta av folien och låt stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
  4. Chokladtäcke: Hacka den mörka chokladen i småbitar. Koka upp mjölken tillsammans med grädden. Ta bort från plattan och vispa ned chokladen tillsammans med ägget till en jämn smet.
  5. Häll försiktigt blandningen över den gräddade bottnen och grädda ytterligare i 5 minuter. Ställ därefter den färdiga tarten att kallna.
  6. Smält den vita chokladeni ett vattenbad, häll ner den i en plastpåse som du klippt ett litet hål i. Spritsa försiktigt den vita chokladmassan över chokladtäcket i ett fint mönster.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.