Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte Tatin

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Typiskt för en tarte Tatin är att bottnen bakas öppen, vilket gör den härligt knaprig samtidigt som frukten förblir saftig. Låt denna franska klassiker dig väl smaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt samman mjöl, crème fraiche, socker, salt och kanel till en mördeg, först med en slev och sedan med händerna. Forma degen till en boll, slå in den i plastfolie och låt vila i kylen.
  2. Skala äpplena, skär dem i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en ugnsfast stekpanna, ca 18 cm i diameter, på medelvärme.
  3. Strö över sockret och låt det smälta under ständig omrörning tills det är gyllene. Vänd äpplena i sockerblandningen tills de är väl täckta. Ta stekpannan från värmen och strö kanel över äpplena.
  4. Kavla ut degen mellan plastfolie till en rund platta som är lite större än stekpannan.
  5. Lägg degen över äpplena och peta försiktigt ner degkanten med en träslev så att den ligger mellan äpplena och stekpannans kant.
  6. Ställ in kakan i ugnen och grädda 35-40 minuter tills ovansidan är gyllene.
  7. Lägg ett fat upp och ner över stekpannan och vänd upp pajen på fatet. Servera gärna med lätt vispad och sötad crème fraiche eller med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.