Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarteletter med citronfyllning

 
Skriv ut

Godare kan det nästan inte bli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 18 tartletter
  2. Kylningstid: minst 4 timmar
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman vetemjöl, socker och smöret skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 18 aluminiumformar, som rymmer ca ½ dl. Ställ formarna på en plåt. Nagga dem i botten och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
  4. Blanda kesellan, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinet i 5 minuter. Värm upp limesaften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladet och smält det i limesaften. Blanda det smälta gelatinet i krämen. Fördela krämen i de svalnade tarteletterna och låt stelna minst 4 timmar i kylskåp eller över natten . Garnera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.