Fritera strömmingen vid bordet och servera efter hand.
Instruktioner
- Pepparrotsyoghurt: Finriv pepparroten och blanda den med yoghurt och salt. Ställ kallt till servering.
- Blanda tempuramixen enligt anvisning på paketet. Eller blanda din egen, vispa i så fall samman 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1½ dl iskallt vatten.
- Salta strömmingen. Hetta upp oljan till 175 grader. Doppa strömmingsfiléerna i smeten och låt dem rinna av något.
- Fritera några filéer åt gången, ca 3 minuter eller tills de blir vackert gyllenbruna. Ta upp filéerna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Låt oljan svalna något. Droppa sedan persiljan mycket hastigt i oljan. Ta upp och lägg på hushållspapper.
- Servera strömmingen tillsammans med persilja, nykokt potatis, pepparrotsyoghurt och citron i klyftor.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar