Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tempurafriterad strömming med pepparrotsyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fritera strömmingen vid bordet och servera efter hand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pepparrotsyoghurt: Finriv pepparroten och blanda den med yoghurt och salt. Ställ kallt till servering.
  2. Blanda tempuramixen enligt anvisning på paketet. Eller blanda din egen, vispa i så fall samman 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1½ dl iskallt vatten.
  3. Salta strömmingen. Hetta upp oljan till 175 grader. Doppa strömmingsfiléerna i smeten och låt dem rinna av något.
  4. Fritera några filéer åt gången, ca 3 minuter eller tills de blir vackert gyllenbruna. Ta upp filéerna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Låt oljan svalna något. Droppa sedan persiljan mycket hastigt i oljan. Ta upp och lägg på hushållspapper.
  6. Servera strömmingen tillsammans med persilja, nykokt potatis, pepparrotsyoghurt och citron i klyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.