Tårta med havregryn och fylld med mandariner.
Instruktioner
- Smält smör eller margarin och låt det svalna.
- Blanda samman havregryn, socker, vanillinsocker och kakao. Häll det smälta smöret eller margarinet över och rör om.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dessa i havresmeten. Bred ut smeten tunt i en långpanna, ca 30 x 40 cm och som är klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 200°C varm ugn i 8-10 minuter.
- Dela kakan mitt av då den kallnat. Vispa grädden hårt. Tag undan ca 1/3 av grädden och 10-12 mandarinklyftor till garnering.
- Blanda grädden med väl avrunna mandarinklyftor och bred detta över en av bottnarna. Lägg den andra ovanpå och garnera med resten av grädden och mandarinklyftorna.
Publicerat den
10 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar