Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Terese snabbakade flarntårta

 
Skriv ut

Tårta med havregryn och fylld med mandariner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör eller margarin och låt det svalna.
  2. Blanda samman havregryn, socker, vanillinsocker och kakao. Häll det smälta smöret eller margarinet över och rör om.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dessa i havresmeten. Bred ut smeten tunt i en långpanna, ca 30 x 40 cm och som är klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 200°C varm ugn i 8-10 minuter.
  4. Dela kakan mitt av då den kallnat. Vispa grädden hårt. Tag undan ca 1/3 av grädden och 10-12 mandarinklyftor till garnering.
  5. Blanda grädden med väl avrunna mandarinklyftor och bred detta över en av bottnarna. Lägg den andra ovanpå och garnera med resten av grädden och mandarinklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.