Lite pyssel, men gott blir det
Instruktioner
- Koka upp vattnet. Skala och skiva ingefäran tunnt. Kärna ur och strimla chilin. Skiva vitlöken tunnt. Plocka korianderbladen från stjälkarna, strimla bladen och spara stjälkarna. Strimla salladslöken.
- Lägg buljontärningar, korianderstjälkar, stjärnanis, vitlök, ingefära och chili i det kokande vattnet. Låt puttra under lock 15- 20 minuter.
Skär under tiden kycklingen i tunna skivor och dela eventuellt skivorna i mindre "munsbitar".
Sila buljongen genom en finmaskig sil, släng ingefäran, vitlöken m.m. (de har gjort sitt). Ställ tillbaka buljongen på plattan och låt koka upp igen. Pressa i limejuice och tillsätt socker och fisksås, smaka av till lagom sälta och syrlighet.
- Lägg kycklingen i buljongen och låt koka ca 5 minuter (eller tills den är genomkokt). Tillsätt bambuskott och nudlar. Låt allt koka upp, drag sedan pannan åt sidan och låt stå 3-5 minuter tills nudlarna är mjuka. Strö över salladslöken och en del av den hackade koriandern.
- Servera med resterande koriander, extra fisksås och ev. socker separat för den som vill krydda extra vid bordet.
Publicerat den
1 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar