Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Timjanstekt filè med ädelostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lite annorlunda men ack så god.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn filèn i smör i en stor stekpanna, salta och peppra och strö över timjan. Lägg över köttet på en plåt.
  2. Skala och skiva potatisen. Bred ut skivorna på plåten bredvid köttet. Pressa över vitlök, salta och peppra och ringla över olja. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Köttet är lagom stekt vid 70 grader innertemperatur. Potatisen ska vara mjuk och ha fin färg.
  3. Sås: Häll buljongen i en kastrull, tillsätt timjan och soja. Blanda mjöl och grädde och vispa ner det. Låt såsen sjuda ca 3 minuter. Rör ner svartvinbärsgelèn och ädelosten och låt det smälta. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i skivor. Lägg upp på serveringsfat med potatis, ringla över såsen och garnera gärna med svamp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.