Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tiramisú cupcake

 
Skriv ut

Cupcakes - eller muffins om man så vill - med tiramisú-touch. Dyra ingredienser och söta som tusan - men också goda och lyxiga som få andra. Toppingen är grymt god - men överdrivet söt. Det skulle förmodligen funka att halvera sockermängden. Prova om du vill. Vinägern ger inte vinägersmak, den vispas i för att binda luft i sojamjölken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ner vinägern i sojamjölken och låt stå några minuter och tjockna. Blanda olja, socker, vatten och mjölkblandningen i en bunke. Blanda övriga ingredienser för sig (t.ex. i en plastpåse - för att sprida bakpulvret) och rör ner i bunken. Rör snabbt ihop och fyll muffin/cupcakeformar till 2/3. Bör bli drygt 12 st, beroende på storlek. In i ugnen i drygt 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt, gärna på galler.
  3. Rör ihop mjukost och smör. Rör i socker lite i taget - gärna med stavmixer - tills det blir krämigt. Ställ övertäckt i kylen tills du ska använda.
  4. Blanda 1 del kaffe med 1 del likör.
  5. Skär ut lock i dina cupcakes i form av koner. Hålet ska gå nästan ända ner i botten. Tag 1 msk kaffeblandning per kaka och häll i hålet. Försök spida den jämt så att inte all smak hamnar i botten. Skeda på toppingen och tryck försiktigt dit locken. Dutta på lite topping till ovanpå locken och riv över lite choklad + eventuell kanel eller kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.