Pajen för alla som älskar tomater!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Pajdeg.
Mixa smör, salt och mjöl grynigt i en matberedare. Häll i vattnet och mixa ihop till en deg. Kavla ut degen på ätt mjölat bakbord och klä en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Låt svalna något.
- Fyllning:
Bred senapen i botten på pajskalet. Skiva löken och fräs den mjuk i smöret i en stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter. Pressa i vitlöken och rör runt. Fördela fräset över senapen och strö över hälften av osten.
- Skiva de stora tomaterna, lägg ut i pajskalet, salta och peppra. Strö över resten av osten. Halvera körsbärstomaterna och lägg över med snittytan uppåt. Krydda igen och ringla över oljan.
- Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt svalna en stund före servering.
Publicerat den
20 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar