Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomaternas tomatpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Pajen för alla som älskar tomater!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pajdeg. Mixa smör, salt och mjöl grynigt i en matberedare. Häll i vattnet och mixa ihop till en deg. Kavla ut degen på ätt mjölat bakbord och klä en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Låt svalna något.
  3. Fyllning: Bred senapen i botten på pajskalet. Skiva löken och fräs den mjuk i smöret i en stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter. Pressa i vitlöken och rör runt. Fördela fräset över senapen och strö över hälften av osten.
  4. Skiva de stora tomaterna, lägg ut i pajskalet, salta och peppra. Strö över resten av osten. Halvera körsbärstomaterna och lägg över med snittytan uppåt. Krydda igen och ringla över oljan.
  5. Grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt svalna en stund före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.