Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smakrik paj som kan serveras med tillbehör efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, riven ost och salt.Tilsätt smör-kuberna och arbeta degen till en grynig massa och häll sist i vattnet för att snabbt få ihop den till en boll. Låt den vila en stund i kylen.
  2. Smörj en pajform ca. 28 cm i diameter. Förgrädda skalet i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna och bred sedan ut tapenaden på pajskalet så att det täcker.
  3. Skala och skiva löken tunt. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och stek löken sakta mjuk utan att den tar färg.
  4. Fördela löken i pajskalet. Strö över riven ost. Skala och finhacka vitlöken och strö över. Skiva och lägg på tomaterna lite omlott, ta inte med ändarna. Strö över generöst med timjan, salt och peppar.
  5. Grädda i 175 grader i ca. 45-60 min eller tills tomaterna har smält. Serveras ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.