- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Pajer är så himla bra bjudmat!
Instruktioner
- Pajdeg;
Blanda ut jästen med vattnet, saltet, kryddorna och oljan.
Tillsätt mjölet lite i taget under omrörning.
Knåda ihop degen på arbetsbänken och låt den vila ca 30 minuter. Knåda degen igen och kavla ut ca 4 mm tunt så att den täcker en smord långpanna, ca 40 x 25 cm.
Nagga botten med en gaffel och ställ in i frysen ca 20 minuter.
- Skala lök och vitlök.
Koka ihop de krossade tomaterna med lökhacket.
Nästan all vätska ska koka bort men se till att inte tomatsåsen bränns vid. Salta och peppra.
- Förgrädda pajskalet direkt från frysen ca 5 minuter.
Bre ut tomatsåsen i pajskalet.
- Skär kronärtskocka, fänkål och skalad lök i mindre bitar.
Fräs detta någon minut i lite olivolja, krydda med salt och peppar.
Fördela ovanpå tomatsåsen och strö kapris över.
Strö osten på toppen, grädda ca 20 minuter tills osten fått fin färg.
- Ugn; 175'
Publicerat den
18 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar