Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomattarte i filodeg med ricotta och fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ricottan är en italiensk färskost som ger en lite gräddig, men ändå syrlig touch. Baka i små cocotter eller i en muffinsform. 342 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Skär filodegsarken ca 10x10 cm stora, pensla dem lite slarvigt med smöret och lägg två ovanpå varandra. Klä formarna med degen.
  2. Rör ihop ricotta, mjölk, ägg och 100 g smulad fetaost, salta och peppra. Häll smeten i formarna. Skölj och halvera tomaterna, tärna 100 g fetaost.
  3. Tryck ner feta, rosmarin och tomathalvor i varje form. Toppa med en klick honung. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.