Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskrygg med persilja och hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torskryggen steks i ugnen och får ett gott täcke av nötter, persilja och citron. Lent potatismos till och rätten är komplett! Det är också gott att strö lite finhackade soltorkade tomater över fisken, om du inte gillar pancetta/bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i en stekpanna och finhacka. Skala en citron med potatisskalare utan att ta med det vita, finhacka det gula skalet. Blanda med persilja och vitlök.
  3. Skala och koka potatisen, häll av och pressa till ett mos med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Stek pancettan/baconet knaprigt, låt rinna av på ett hushållspapper.
  5. Strö baocnet över fisken tillsammans med nötter och persiljeblandningen. Servera potatismoset till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.