Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortillaskal med biffsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lunchsallad som är lätt att göra och som både ser ut och smakar som om den vore hämtad från den bästa mexikanska restaurang.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda marinaden. Skala och hacka den gula löken fint. Blanda lök, salsa, färskpressad lime och chilisås väl. Sätt ½ dl av marinaden åt sidan. Lägg ner biffskivorna i resten av marinaden. Täck över med plastfolie och låt dra i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj fyra portionsformar som rymmer 250 g var, med olja. Smörj ena sidan av tortillan med olja. Strö chilipeppar över tortillan på den oljade sidan. Placera tortillan i portionsformarna och baka i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna helt.
  3. Hetta upp 1 tsk olja på medelvärme i en teflonstekpanna. Bryn det marinerade köttet tillsammans med den ½ dl marinad som är sparad. Bryn köttet tills det är genomstekt, ca 5-10 minuter.
  4. Lägg sallad i tortillakorgarna. Lägg i det brynta köttet och strö över hackad tomat och riven ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.