En lunchsallad som är lätt att göra och som både ser ut och smakar som om den vore hämtad från den bästa mexikanska restaurang.
Instruktioner
- Börja med att förbereda marinaden. Skala och hacka den gula löken fint. Blanda lök, salsa, färskpressad lime och chilisås väl. Sätt ½ dl av marinaden åt sidan. Lägg ner biffskivorna i resten av marinaden. Täck över med plastfolie och låt dra i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj fyra portionsformar som rymmer 250 g var, med olja. Smörj ena sidan av tortillan med olja. Strö chilipeppar över tortillan på den oljade sidan. Placera tortillan i portionsformarna och baka i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna helt.
- Hetta upp 1 tsk olja på medelvärme i en teflonstekpanna. Bryn det marinerade köttet tillsammans med den ½ dl marinad som är sparad. Bryn köttet tills det är genomstekt, ca 5-10 minuter.
- Lägg sallad i tortillakorgarna. Lägg i det brynta köttet och strö över hackad tomat och riven ost.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar