Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka med pumpakärnor

 
Skriv ut

Låter gott måste ta och testa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 Fodra en ugnsform, 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Vispa äggulor, socker och ägg i minst 5 minuter. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll smör- och mjölkblandningen i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  2. Bred ut smeten i ugnsformen och grädda längst ned i ugnen i 20 minuter. Höj värmen till 225 grader när du tagit ut kakan.
  3. Gör toppningen under tiden. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd i pumpakärnorna. Ta från spisen och rör i citronsaft och citronskal.
  4. Bred toscasmeten över kakan. Ställ in i den övre delen av ugnen 15–18 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna. Lyft kakan ur formen och skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.