Låter gott måste ta och testa
Instruktioner
- Ugn: 200
Fodra en ugnsform, 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Vispa äggulor, socker och ägg i minst 5 minuter. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll smör- och mjölkblandningen i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
- Bred ut smeten i ugnsformen och grädda längst ned i ugnen i 20 minuter. Höj värmen till 225 grader när du tagit ut kakan.
- Gör toppningen under tiden. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd i pumpakärnorna. Ta från spisen och rör i citronsaft och citronskal.
- Bred toscasmeten över kakan. Ställ in i den övre delen av ugnen 15–18 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna. Lyft kakan ur formen och skär den i rutor.
Publicerat den
21 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar