Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscatäckt mjuk äppelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Otroligt saftig äppelkaka med en toscasmet utöver det vanliga med olika nötter. En favorit för alla som älskar nötter och knäckighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform, ca 2 liter.
  2. Smält smöret till kaksmeten och ställ åt sidan att svalna. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i små bitar.
  3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och sikta ner det i smeten. Tillsätt grädden och det smälta smöret. Rör varsamt smeten slät.
  4. Bred ut smeten jämnt i formen och strö över äppelbitarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  6. Mät upp smör, socker, vetemjöl och mjölk till toscasmeten i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning och ta därefter kastrullen från plattan. Rör ner grovhackade pekannötter och valnötter samt mandelspån.
  7. Bred toscasmeten över kakan och ställ åter in den i mitten av ugnen. Grädda till toscasmeten fått gyllenbrun färg, 6-7 minuter.
  8. Ta ut kakan och stjälp upp på ett galler att kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.