Otroligt saftig äppelkaka med en toscasmet utöver det vanliga med olika nötter. En favorit för alla som älskar nötter och knäckighet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en avlång bakform, ca 2 liter.
- Smält smöret till kaksmeten och ställ åt sidan att svalna. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i små bitar.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och sikta ner det i smeten. Tillsätt grädden och det smälta smöret.
Rör varsamt smeten slät.
- Bred ut smeten jämnt i formen och strö över äppelbitarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp på en plåt med bakplåtspapper.
- Höj ugnsvärmen till 225 grader.
- Mät upp smör, socker, vetemjöl och mjölk till toscasmeten i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning och ta därefter kastrullen från plattan.
Rör ner grovhackade pekannötter och valnötter samt mandelspån.
- Bred toscasmeten över kakan och ställ åter in den i mitten av ugnen. Grädda till toscasmeten fått gyllenbrun färg, 6-7 minuter.
- Ta ut kakan och stjälp upp på ett galler att kallna.
Publicerat den
15 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar