Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkiska köttbullar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En god och nyttig rätt, från asien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull och salta. Skär zucchinin i bitar och koka tills den blir mjuk. Låt svalna och rinna av. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Skala och hacka löken. Stek i olja tills den blir genomskinlig. Vispa ihop ägg och ströbröd med en gaffel och låt stå en stund. Kör zucchini, lök, vitlök, ost och kryddor i mixer. Blanda i en bunke med köttfärsen och äggsmeten. Krydda ev. lite extra. Om smeten verkar för lös kan den få rinna av i en sil över en bunke i kylen i en halvtimma. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek försiktigt några bullar (järpar) i taget så att de blir jämnt bruna runt om och genomstekta.
  2. Servera med en bulgursallad och tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.