Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tysk Citronkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Väldig god mjuk citronkaka. Min favorit just nu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform som rymmer 1-1 1/2 liter. Smält margarinet och låt det svalna. Ha i ägg och socker i en bunke och vispa tills det blir pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockersmeten. Riv citronskalet och rör ner i smeten.
  2. Sätt in i ugnen i 40-50 minuter. Känn efter med provsticka.
  3. Fyllning: Pressa saften ur citronen och blanda med florsocker och vatten. När kakan är klar, gör små hål lite här och var i kakan så att du kan hälla fyllningen i. Välj själv hur mycket du vill hälla i.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • crazycavylady 4 februari 2013

    Torr kaka, fyllningen som var som vatten blötte delvis upp kakan bara. Annars var det inget fel på citronsmaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.