Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med saffran och apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett helt gluten- och laktosfritt recept

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 225 grader. Skär eventuellt laxen i portionsbitar och lägg i en smord ugnsfast form. Skala och dela apelsinen i klyftor, skär dem i små bitar. Strimla purjolöken. Rör ihop crème fraiche, saffran, sambal oelek, apelsin, purjolök och salt. Bred ut röran på laxen. Gratinera i ugn ca 15 min. Koka haricots verts några min i lättsaltat vatten. Servera laxen med rött ris och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.