Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax på tomatbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättlagat och gott. Ugnsbakad lax på en mjuk bädd av tomat, spenat och lök.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen på en smord eldfast form. Blanda parmesan med creme fraiche och basilika. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över laxen och ställ formen i ugnen i 15 minuter. Skölj spenaten och krama ur vattnet. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs gönsakerna mjuka. Smaksätt med salt, peppar och några droppar vitvinsvinäger och några nypor råsocker. Lägg upp på varma tallrikar och servera med laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.